Med støtten fra LAG MANK kan hele otte fynske projekter komme videre med deres udvikling. I alt blev der uddelt mere end 2.8 mio. kr. til aktiviteter i Middelfart-, Assens-, Nordfyns- og Kerteminde Kommune

Stærke borgerfællesskaber, nye faciliteter til sport og fritid, attraktive turistdestinationer og grøn omstilling er blot nogle af de ambitioner, som projekterne i seneste ansøgningsrunde drømmer om at realisere.

”Vi er utrolig glade for den store bredde i ansøgningerne i denne runde. Det betyder nemlig at vi kunne støtte projekter indenfor alle tre indsatsområder i vores strategi. Det bidrager til udviklingen i vores område indenfor både natur og kultur, nye lokale fællesskaber og innovativ jobskabelse” udtaler Carsten Petersen formand for LAG MANK.

LAG MANKs pengekasse er dog langt fra tømt endnu. . Næste ansøgningsrunde har frist d. 2. december, hvor der tages hul på puljen for 2025 med 4.8 mio. kroner i kassen.

Støttede projekter

Simulatorgolf i Assens

SimGolf Assens introducerer en helt ny attraktion for borgere og turister i alle aldre. Hos Simgolf Assens i Erhvervspark Assens kan du spille golf hele året rundt – uanset vejr og vind. Simulatorgolf er en teknologisk baseret golfoplevelse, der er ved at blive populær i hele Danmark. ”Ved at slå en golfbold op mod et lærred kan man spille over 200 forskellige baner fra hele verden, og udover at være et godt redskab til at træne og blive dygtigere til spillet, er det også designet til at være en social aktivitet blandt venner”, fortæller initiativtagerne Flemming og Charlotte Kjær. Allerede i projektfasen udvikles der på samarbejde med lokale partnere som blandt andet Barløseborg Golfklub og Assens City Camping.

Pr

Nye testmetoder af sprøjtemidler og gødning skal fremme bæredygtighed

Agrolab i Nørre Aaby er en højt specialiseret virksomhed, der tester og evaluerer sprøjtemidler og gødningsprodukter for producenterne i forbindelse med godkendelse. Der stilles stadigt større krav til de plantebeskyttelsesmidler, der sprøjtes ud på vores marker, og det har medført en øget fokus på udvikling af nye produkter.

Med støtte fra LAG MANK erstatter Agrolab manuelle målinger af plantebeskyttelsesmidler i markerne med moderne teknologi som droner og jordscannere. Målet er at optimere testprocessen og øge dataindsamlingen, da det er afgørende for at sikre den mest skånsomme benyttelse af plantebeskyttelsesmidler og gødninger i planteproduktion. Med introduktionen af mere automatiserede målemetoder lægger Agrolab sig i front blandt de få virksomheder, der er specialister inde for test af sprøjtemidler, og det forventes at give nye opgaver og dermed også skabe behov for yderligere højt specialiseret arbejdskraft i virksomheden.

Bryganlæg til Gamborg

Gamborg Bryghus i Middelfart har etableret sig som bryggeri og lokalt mødested. Bryggeriet sælger øl til butikker, supermarkeder, barer mv. og har et taproom samt en bottle shop. Virksomheden skaber værdi for kunderne ved at tilbyde gode rammer for oplevelser og fællesskab i lokalområdet. Gamborg Bryghus får støtte til at indkøbe eget bryganlæg, så de selv kan producere op til 85.800 liter øl om året frem for at få brygget ved andre ølproducenter. Ved at kombinere eget bryganlæg og et spændende urbant barmiljø vil omsætningen kunne øges og på sigt skabe flere arbejdspladser i lokalområdet.

Projektet er indstillet til tilsagn på 700.000 kr.

Trolde som vejvisere i Vissenbjergs istidslandskab

Terrariet i Vissenbjerg satser stort på at binde nuværende og kommende udstillinger sammen med det unikke istidslandskab lige uden for døren under overskriften ”Episke Oplevelser”. Allerede i dag fortæller udstillingen i Koelbjergmandens hus historien om de første mennesker i området, og nu skal der yderligere fokus på istidslandskabet og de mange uddøde dyrearter, der vandrede i Vissenbjergbakkerne i slutningen af istiden. De nye udstillinger på Terrariet kombineres med en istidsvandrerute i området, hvor tre store trolde af genbrugstræ, skabt af den verdensberømte kunstner Thomas Dambo, placeres strategisk i det store istidslandskab som vejvisere, hvor de guider besøgende på skattejagt ud til unikke naturtyper, oplevelser og seværdigheder. Thomas Dambos trolde er populære turistmål over hele verden, og de vil med garanti tiltrække rigtig mange besøgende til landskabet i og omkring Vissenbjerg.

Projektet er indstillet til støtte på 600.000 kr.

Ny forening og nye klatrefaciliteter i Middelfart

Lillebælt Bouldering etablerer en moderne klatrefacilitet i Lillebælthallerne. Der findes lige nu ikke en klatrefacilitet i området omkring Lillebælt, men der er ganske mange, som dyrker klatring i området.  Foreningen Lillebælt Bouildering er derfor stiftet med henblik på at udbrede kendskabet til klatring og ikke mindst etablere en klatrefacilitet for disciplinen bouldering. Bouldering er klatring, der foregår uden reb på omkring 4 meter høje vægge med faldunderlag, hvor den enkelte sportsudøver dyster med sig selv om at klare forskellige ruter. Bouldering er altså en selvorganiserende fritidsaktivitet, hvor den enkelte sportsudøver oplever stor autonomi og fleksibilitet, men i et åbent og trygt fællesskab. LAG MANKs bestyrelses hæftede sig i behandlingen af ansøgningen særligt ved, at bouldering er en sport, som tiltrækker mange unge mennesker, og at kulturen omkring sporten animerer til at skabe fællesskaber.

Projektet er indstillet til støtte på 335.000 kr.

Borgerbutikken i Ørsted

I Ørsted er den borgerdrevne dagligvarebutik allerede i dag et vigtigt samlingssted for byen. Beboerforeningen har store ambitioner om at udvikle butikken og lokalerne omkring butikken til byens nye samlingssted. Det kræver en butik med en god økonomi, og at byens beboere har mulighed for at benytte butikken en stor del af døgnet. Derfor investerer man med tilskud fra LAG MANK i et betjeningsfrit kassesystem, således butikken kan udvide åbningstiderne uden at øge personaleomkostningerne. Projektet skal vise, hvordan man kan skabe butiksliv og arbejdspladser i de små landsbyer og have købmanden som midtpunkt for sammenhængskraft og fællesskab på tværs af vores små og store borgere. Projektet bidrager til LAG MANKs fokus på fremtidens fællesskaber ved at skabe et borgerdrevet fællesskab omkring events, faciliteter og fællesskaber, samtidig med at købmanden som essentiel servicefacilitet i Ørsted bevares.

Projektet er indstillet til støtte på 118.700 kr.

Frys og køl til frokostcafe

Hos Fynshoved Cafe og Gårdbutik er der rigtig god gang i forretningen, og den gamle gård er gennem de seneste år blevet omdannet til et populært spisested med fyldte lokaler weekend efter weekend. Travlheden og den store efterspørgsel på gårdbutikkens produkter har gjort det nødvendigt at udvide med nye køle og fryserum, således det populære spisested fremtidssikres som en central del af tilbuddet til turister og borgere på Fynshoved.

Projektet er indstillet til støtte på 217.157 kr.

Festival med nyt design identitet

Festivalen SPROGENSE har som partnerskab mellem Dansk Sprognævn og Nordfyns Erhverv og Turisme gennem tre år dannet ramme om samtaler, debatter og events med fokus på sproget. Nu er tiden inden til at udvikle et stærkt og langtidsholdbart festivaldesign, der både kan skabe et hyggeligt festivalmiljø og sikre en tydelige og attraktiv branding ud af til. Festivalens nye design skal understøtte sprog samt hygge, samvær, læring, netværk og folkeligt samvær med familien og venner og samtidig koble sig til VisitNordfyns turismestrategi, hvor fokus er på leg, vær sammen og vær til.

Projektet er indstillet til støtte på 468.500 kr.